maandag, 29. december 2014 - 11:23 Update: 29-12-2014 13:39

Bedrijven stoppen met verwerking van kooi-eieren

foto van eieren | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Nog eens zes bedrijven die voedsel produceren willen stoppen met het gebruiken van kooi-eieren, meldt Wakker Dier maandag.

Het gaat om de bedrijven: Unox, Cup-a-soup, De Wild Bean Café’s van BP, de cantuccini koekjes van Sapori, de twaalf ijswinkels van IJscuypje en de vloeibare eiproducten van de Kweker. Deze bevatten binnenkort geen van allen meer kooiei, zo gaven de bedrijven aan.

Daarmee hebben er sinds Wakker Dier deze zomer haar legbatterijcampagne is gestart al 17 bedrijven laten weten kooiei in de ban te doen. De Kweker en IJscuypje hebben de overstap al op orde. BP en Sapori completeren hun overstap begin 2015. Unox en Cup-a-soup zijn al langere tijd bezig het kooiei stap voor stap te vervangen.

Wakker Dier is blij met de omschakelingen want goedkope legbatterijeieren uit landen als Oekraïne kloppen aan de poort van de Europese markt. Het is onduidelijk in welke producten legbatterijeieren zitten. Sinds deze maand moet er meer informatie staan op het etiket van voedingsmiddelen. Maar fabrikanten hoeven helaas nog steeds niet te vermelden wat voor soort ei zij gebruiken. 

Provincie:
Tag(s):