vrijdag, 7. februari 2014 - 12:44 Update: 03-07-2014 0:43

Boze Gordon tegen delegatie:jullie moesten je doodschamen

Foto van Gordon | Miranda van der Sloot
Foto: Miranda Visser
Blaricum

Gordon heeft vrijdagochtend op zijn Facebookpagina hard uitgehaald naar premier Mark Rutte vanwege de keuze om toch met een zware delegatie af te reizen naar Sotsji. Vrijdagmiddag kreeg de zanger een telefoontje van Rutte.

‘Beste Mark, ik heb zojuist de meest vreselijke beelden gezien van mensen uit Rusland die worden gemarteld, publiekelijk worden gemolesteerd, vernederd noem maar op en allemaal om de reden dat ze anders geaard zijn’, begint Gordon zijn open brief aan de premier.

‘De beelden hebben mij en ik denk heel veel andere mensen, gay of niet diep geraakt. Een schending van alles wat betamelijk is op het gebied van mensenrechten. Hoe is het mogelijk dat een land als Nederland dit tolereert? Zijn we echt blind?’.

‘Ik kan niet geloven dat iemand zoals jij die ik zo hoog heb zitten niet onder de indruk is van alle kritieken die al zijn geuit op dit vlak. Wegen de handelsbelangen dan echt zoveel zwaarder dan al het leed van die mensen die daar nu niet zichzelf kunnen zijn?’.

‘Onze belastingcenten’
‘Jullie gaan vandaag heerlijk businessclass met de hele delegatie van onze belastingcenten naar Sotsji, wij als Nederlandse staatsburgers betalen die hele kermis, wij steunen hiermee indirect dit mensonwaardige beleid van dat land’.

‘Bloed aan hun handen’
‘Ik schaam me diep als Nederlander dat mijn koning en mijn koningin daar vanavond handen staan te schudden met mensen die bloed aan hun handen hebben, dit allemaal negeren en trots zijn op de 'grote' delegatie die dus klaarblijkelijk zich niets aan trekt van de stem van het Nederlandse volk! Jullie moesten je doodschamen dat jullie daar met droge ogen gaan zitten’.

‘Gesprek Poetin stelt geen moer voor’
‘En dat hele gesprek met Poetin stelt geen moer voor, hij lacht je uit zodra je de deur uit loopt. Veel sterker was geweest dat je net als zoveel andere landen er niet was geweest uit protest!’

’Je kan alsnog je beslissing nemen na het zien van de beelden die ik heb gezien dat je naar huis komt, naar je volk die jou hebben gekozen als leider en vertrouwenspersoon! Wil je dit ook aan de koning en koningin doorgeven? Dank je alvast’, aldus Gordon.

Hier de link naar de beelden waar Gordon op doelt.

Rutte belt Gordon
Premier Rutte heeft vrijdagmiddag rond 13.30 uur Gordon gebeld. Dit laat Gordon vrijdagmiddag weten op Twitter. 'Zojuist Mark Rutte aan de lijn gehad die mij belde vanuit Sotsji, geëist is dat de anti homowet moet worden ingetrokken! Dit stelde hij aan de orde in zijn gesprek met Poetin, hij verzekerde mij elke dag hierover te debatteren met alle instanties mogelijk!', laat Gordon weten. 

'Klasse van de MP dat hij mij persoonlijk belde, ik vertrouw op zijn goede wil en inzet. vanavond bij P&W meer!', aldus Gordon.

Categorie: