zondag, 9. november 2014 - 16:34 Update: 09-11-2014 16:38

'Burgemeester laat agenten in nood aan lot over'

'Burgemeester laat agenten in nood aan lot over'
Foto: SX
Brussel

Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de rol van de burgemeester van Brussel tijdens de Nationale betoging in België van afgelopen donderdag. Hier zou hij een bevel hebben gegeven om agenten die in het nauw waren gedreven niet te helpen. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

Anonieme getuigen zeggen dat de Brusselse burgemeester Yvan Mayer agenten ruim veertig minuten in het nauw gedreven heeft laten zitten, alvorens hulp in te zetten. Mayer zelf ontkent.

De minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zegt in het VRT-programma De Zevende Dag: ‘Moest dat waar zijn, dan is dat een ernstige aangelegenheid’.  Hij gaat onderzoek doen via de overlegcomités. ‘Dan heb ik alle informatie om te kijken of het waar is wat er in deze krantenartikelen staat, en dan zullen we gepast optreden.’

De burgemeester van Brussel had zelf plaats genomen in de commandopost die de betoging in goede banen moest leiden. Dat de burgemeester dit gedaan  heet vindt Jambon "een beetje voorbarig". 'Een burgemeester heeft lokaal zijn verantwoordelijkheden. Tot hier toe doet de samenwerking met mijnheer Mayeur mij niet denken dat hij zijn verantwoordelijkheid op dat vlak gaat ontlopen'.

 

Categorie: