donderdag, 6. maart 2014 - 14:10 Update: 03-07-2014 0:41

Coffeeshops willen school uitkopen

Foto van drugs joint roken | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Samenwerkende coffeeshophouders in de binnenstad van Amsterdam hebben het idee opgevat om een school, die dicht bij hun etablissementen staat, uit te kopen. Dit meldt Het Parool.

In de gemeente Amsterdam voert men een beleid om vergunningen van coffeeshops te laten vervallen die vanuit de school duidelijk zichtbaar zijn. Daarnaast vervallen de vergunningen van de coffeeshops op 1 januari 2015 die binnen 150 loopafstand van de scholen zijn. Tot slot zullen op 1 januari 2016 de shops gesloten moeten zijn die binnen 250 meter loopafstand staan. 

De coffeeshophouders zouden hun winkel moeten sluiten omdat op de Nieuwezijds Voorburgwal een particuliere school voor vmbo, havo en vwo staat. De directeur van de school zegt dat hij niet per definitie nee zegt tegen een aanbod.

Coffeeshophouder en initiatiefnemer Michael Veling zegt tegenover de krant dat er inderdaad zeer serieuze plannen liggen. 'Ik zit er niet om te springen dat dit in de krant komt, want dat kan de lopende onderhandelingen schaden. Stille diplomatie is het beste.' 

Provincie:
Tag(s):