woensdag, 16. juli 2014 - 21:29 Update: 16-07-2014 21:30

Dekking C2000 verbeterd

Foto van C2000 communicatie brandweer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bloemendaal

Minister Opstelten heeft woensdag in Bloemendaal de laatste van 66 extra C2000-antennemasten in werking gesteld. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.

'Hiermee zijn de belangrijkste dekkingsproblemen van het netwerk versneld opgelost. Door het bijplaatsen van de masten is de dekking op 61 plaatsen verbeterd', aldus het ministerie.

Minister Opstelten maakte via een portofoon contact met het Meldkamer Diensten Centrum van de Nationale Politie en met de aanwezige hulpdiensten waarmee de succesvolle verbinding werd bevestigd.

Met de inwerking stelling van de mast is het project Oplossing DekkingsIssues Nederland (ODIN) beëindigd. Het project is een resultaat van de belofte van de minister aan de Kamer om de problemen met de dekking van C2000 versneld aan te pakken.

Door bijvoorbeeld nieuwbouw blijven verdere verbeteringen van de dekking altijd nodig. Hier wordt ook de komende jaren aan gewerkt. ODIN is onderdeel van een serie verbetermaatregelen. Zo wordt door de hulpverleningsdiensten ook het gebruik van C2000 tijdens calamiteiten verbeterd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):