woensdag, 19. november 2014 - 16:37 Update: 19-11-2014 17:54

Derde verdachte opgepakt voor vogeldiefstal Avifauna

Beloning 5.000,- euro tip vogeldiefstal Avifauna
Foto: Avifauna

Door Avifauna is 5.000,- euro beloning beschikbaar gesteld voor informatie die leidt tot oplossing van de vogeldiefstal half september van dit jaar waarbij 36 zeldzame vogels werden gestolen. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

De recherche in Alphen aan den Rijn heeft dinsdag een man aangehouden in verband met de diefstal van vogels bij Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Deze man is de derde aangehouden verdachte in het onderzoek. Vorige week werden al twee verdachten aangehouden.

De verdachte, een 34-jarige man uit Den Bosch, werd in zijn woning aangehouden waar ook een doorzoeking plaatsvond. De recherche doet ook onderzoek naar andere diefstallen van vogels in het Westland en Brabant waarbij deze drie verdachten mogelijk ook betrokken zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie doet verder onderzoek.

Diefstal uit kooien Avifauna

Onbekenden braken tussen maandag 15 september 18.00 uur en dinsdag 16 september 07.10 uur in bij Vogelpark Avifauna aan de Hoorn. Eenmaal in het park werden ook vogelkooien opengebroken en 36 zeldzame vogels gestolen. Tijdens het onderzoek werden in Nijmegen, Den Bosch en Drunen 24 vogels teruggevonden. Twee van deze vogels zijn overleden. 

Provincie: