maandag, 10. maart 2014 - 13:43 Update: 03-07-2014 0:40

Drie trams botsen op elkaar, 31 gewonden

Rotterdam

Bij een kop-staart botsing tussen drie trams bij de halte Breeplein in Rotterdam Zuid raakten maandagmiddag 31 mensen gewond. De oorzaak van de botsing is nog onbekend.

Even voor 13 uur reed bij halte Breeplein een tram tegen een tweede tram die vervolgens doorstootte naar een derde tram. Verdeeld over de trams zaten 48 passagiers.

In totaal zijn 29 mensen overgebracht naar het ziekenhuis, waarvan twee zwaargewond. Twee passagiers hoefden niet naar het ziekenhuis maar kregen wel het advies de huisarts te bezoeken. Onder de gewonden bevond zich ook de bestuurder van de achterste tram. De andere twee trambestuurders bleven ongedeerd.

Onderzoek
Nadat alle gewonden waren overgebracht naar het ziekenhuis is de politie nog enige tijd bezig geweest met het veilig stellen van informatie voor het onderzoek. Zo zijn de black boxen van de tram in beslag genomen, foto's gemaakt van het schadebeeld en sporen veilig gesteld.

Tramlijn 2, 20 en 25 waren, tussen de Laan op Zuid en de Beijerlandselaan, lange tijd gestremd. De RET heeft op dit stuk pendelbussen ingezet. De hinder voor het verkeer en openbaar vervoer bleef beperkt.

Toen deze werkzaamheden waren afgerond konden, even voor 17.00 uur, de voorste en middelste tram op eigen kracht wegrijden. Even na 17.00 uur is de achterste tram weg gesleept. De trams zullen nog bekeken worden voor nader onderzoek. Ook zullen de verklaringen van de bestuurders en getuigen nog worden opgenomen. Al deze informatie zal uiteindelijk moeten leiden tot meer duidelijkheid over de oorzaak.