zaterdag, 3. mei 2014 - 13:10 Update: 03-07-2014 0:37

Echtpaar, vrouw in rolstoel, man op scootmobiel, van sieraden beroofd

Foto van man in scootmobiel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Een echtpaar uit Breda is vrijdagmiddag rond 16.45 uur op de Beverweg het slachtoffer geworden van brutale sieradendieven.

Een 64-jarige vrouw reed in haar elektrische rolstoel samen met haar 65-jarige man die zich in een scootmobiel verplaatst over de Beverweg. Ter hoogte van het Brabantplein stopte een personenauto die vanuit de richting van de Claudius Prinsenlaan kwam. In de auto zaten voorin twee mannen, waarvan er één een jong kindje op schoot. Achterin zaten twee vrouwen die uitstapten . Een van hen had een landkaart vast en vroeg in gebrekkig Engels 'hospital'. Het echtpaar wees hen de weg naar het Amphiaziekenhuis. Ze werden door de vrouwen omhelsd die daarna weer instapten. Kort daarna merkten zowel de man als de vrouw dat tijdens het omhelzen hun halskettingen gestolen waren.  De vrouw had na het voorval wel ineens een ketting van nepgoud om haar nek. De slachtoffers waren overstuur omdat de kettingen voor hen emotioneel erg veel betekenen.

Signalementen

De twee vrouwelijke daders waren klein, ze hadden zwart haar in een staart. Ze zijn weggereden in een grijze auto. Getuigen van het voorval worden verzocht om te bellen met 0900-8844.

Let op

De politie waarschuwt voor deze sluwe sieradendieven. Vrijwel altijd spreken ze op straat oudere mensen aan en vragen dan gebrekkig naar een ziekenhuis of apotheek. Tijdens het bedanken slagen ze erin om heel snel en ongemerkt de halsketting te stelen, soms wordt deze vervangen door een exemplaar van nepgoud.

Provincie:
Blik op 112: