dinsdag, 27. mei 2014 - 21:51 Update: 03-07-2014 0:35

Ernstig zedendelict bij station RAI

Amsterdam/Amstelveen

De man op de beelden wordt verdacht van een verkrachting.

Die vond plaats op vrijdagochtend 27 december (de dag na kerst) omstreeks 06.00 uur, in een tunneltje nabij station RAI in Amsterdam.

De man is te zien op camerabeelden van het GVB. Om 06.20 uur stapt hij op station RAI in sneltram 51 richting Centraal station. Op het Amstelstation stapt hij uit. Om kort daarna weer richting Amstelveen te reizen. Bij station Uilenstede stapt hij omstreeks 06.50 uur uit.

De verdachte spreekt als hij op station Uilenstede de trap naar beneden neemt nog een vrouw in een opvallend paarse jas aan. Zij is een belangrijke getuige, die de rechercheurs van de Zedenpolitie graag willen spreken. We kunnen deze vrouw niet herkenbaar in beeld brengen, maar wellicht herkent iemand zichzelf in dit signalement: Blanke jonge vrouw (25 à 30 jaar) met lang steil donker haar tot over haar schouders, driekwart paarse jas.

De Zedenpolitie wil ook graag weten of er andere vrouwen zijn die de ochtend van 27 december of op een ander moment door deze man zijn aangesproken?

Videobeelden

Bureau 020 besteedde woensdag 9 april aandacht aan deze zaak. Daarin zijn de bewegende beelden te zien.
Tips
Herkent u de man op de beelden of heeft u meer informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in of neem contact op met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vragen

De politie wil graag antwoorden op de volgende vragen:

- Wie is er in de vroege ochtend van vrijdag 27 december 2013 rond 06.00 uur getuige geweest van de verkrachting van een vrouw in het tunneltje vlakbij station Rai in Amsterdam?
- Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de omgeving van Uilenstede in Amsterdam de dader?
- Wie heeft de dader voor of na de verkrachting gezien in de tram of op één van de stations waar hij uitstapte?
- Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep of weet wie deze vrouw is?
- Wie is er ook slachtoffer geworden van deze man?

Tips

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de politie via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Signalement dader

Het gaat om een balnke man tussen de 17 en 25 jaar oud, ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een spijkerbroek met gaten en had een rugzak bij zich.  De man sprak ABN en rook sterk naar een eau de toilette.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):