zondag, 6. juli 2014 - 23:43

FIFA zet Nederlands elftal hotel uit voor 'bobo's'

Oranje
Foto: Greenpeace

(ELF-Voetbal) Het Nederlands elftal verlaat maandag haar vaste verblijfplaats tijdens het WK, het Ipanema Hotel in Rio de Janeiro, om er nooit meer terug te keren. De wereldvoetbalbond (FIFA) stond de KNVB toe om het onderkomen te reserveren tot aan de halve finale, waarna de organisatie belangrijke sportbestuurders gebruik wil laten maken van het onderkomen.

'Ik denk dat het niet in het belang van het voetbal is dat sporters moeten wijken', aldus KNVB-directeur Bert van Oostveen. 'We moesten wel toestemmen. Als we een hotel tot aan het einde van het toernooi bij de FIFA wilden reserveren, dan moesten we geloof ik ergens 900 meter hoog in de bergen gaan zitten', mopperde Van Oostveen.

Woensdag wacht in São Paulo de halve finale van het WK tegen Argentinië. 'Afhankelijk van de uitslag bekijken we naar welk hotel het Nederlands elftal verhuist', vervolgt Van Oostveen. 'De finale is namelijk in Rio de Janeiro, de strijd om de derde en vierde plaats in Brasilia. Het is gewoon jammer dat het zo moet. De spelers zijn gewend aan het hotel. En dan moeten ze misschien voor de belangrijkste wedstrijd van hun loopbaan uitwijken. Vier jaar geleden in Zuid-Afrika was het niet anders.'

Categorie:
Tag(s):