vrijdag, 4. april 2014 - 13:22 Update: 03-07-2014 0:38

Hagenaars getrakteerd op gratis dagje gemeentemuseum na nucleaire top

Foto van schilderij en camera in museum | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Zondag 13 april aanstaande zijn alle Hagenaars uitgenodigd om het Gemeentemuseum in Den Haag gratis te bezoeken. Dit heeft het stadsbestuur van Den Haag vrijdag bekendgemaakt.

'Wij willen zo alle inwoners bedanken voor de gastvrije ontvangst van de deelnemers van Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart', aldus het stadsbestuur. 

Obama
Ook president Barack Obama bezocht tijdens de NSS het Gemeentemuseum en liet zich fotograferen voor de beroemde Victory Boogie Woogie. Op zondag 13 april kunnen alle Hagenaars hetzelfde laten doen.

Gratis activiteiten
Het museum biedt verschillende gratis activiteiten aan. Speciaal voor deze gelegenheid kunt u de 'Kunst op Zondag' lezing over Jacoba van Heemskerck gratis volgen. 

Kinderen
Voor kinderen vanaf 5 jaar is er tussen 12.00 en 16.00 uur 'Open Kinderatelier'. Een ervaren museumdocent maakt samen met de kinderen de mooiste dingen.

Nuclear Security Summit (NSS)
Tijdens de Nuclear Security Summit, de grootste top ooit in Nederland, heeft Den Haag zich laten zien als internationale stad van vrede en recht. De top werd een succes, ook dankzij alle inwoners van Den Haag.