dinsdag, 8. april 2014 - 9:14 Update: 03-07-2014 0:38

Hoofdverdachte oplichtingzaak aangehouden in België

Foto van uniformjas politie | MV
Foto: MV
Apeldoorn

Sinds augustus vorig jaar onderzoekt de politie de aangiften van meerdere beleggers die voor miljoenen opgelicht zouden zijn door een 61-jarige man uit Apeldoorn.

Vandaag, dinsdag 8 april, is de hoofdverdachte in dit onderzoek in België aangehouden op verdenking van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. In Apeldoorn is vanochtend ook een mede-verdachte aangehouden. Een 59-jarige vrouw is aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen. In het kader van dit onderzoek vinden vandaag in België en Nederland meerdere zoekingen plaats.

Elf aangiften
De zaak kwam in de zomer van 2013 aan het licht toen gedupeerden zich bij de politie meldden. In totaal heeft de politie op dit moment elf aangiften van gedupeerde beleggers in onderzoek. Zij zouden zijn opgelicht voor in totaal ruim vijf miljoen euro. Het zou gaan om oplichting met niet bestaande kredietportefeuilles. De politie stelde hierop een uitgebreid rechercheonderzoek in.

Aanhoudingen
De hoofdverdachte is op verzoek van de Nederlandse politie in België aangehouden in een woning in Rekum waar hij regelmatig verblijft. In Apeldoorn is de 59-jarige medeverdachte aangehouden in haar woning. Zowel in Apeldoorn als in Rekum vinden zoekingen plaats in deze woningen. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De hoofdverdachte zal op verzoek van de Nederlandse politie worden uitgeleverd aan Nederland.

Beslag
Vermoedelijk zal vandaag de nodige administratie in beslag genomen worden, samen met goederen van waarde, zoals auto’s. Ook is al duidelijk dat beslag gelegd wordt op de Apeldoornse woning van de 59-jarige vrouw en op de stacaravan van de hoofdverdachte, die in de gemeente Nieuwkoop staat. Ook in deze stacaravan vindt vandaag een zoeking plaats.

Provincie:
Blik op 112: