donderdag, 15. mei 2014 - 20:16 Update: 03-07-2014 0:36

Lid motorclub No Surrender opgepakt in onderzoek drugstransport

Foto van bewaarder in gevangenis | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Afgelopen maandag heeft de politie drie verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar de export van MDMA en versnijdingsmiddelen voor harddrugs. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

No Surrender
'Het gaat om een 30-jarige man uit Nieuwleusen en twee mannen van 48 en 45 jaar uit Zwolle, van wie een lid is van de motorclub No Surrender', aldus het OM.

Het drugstransport werd afgelopen november onderschept bij de ingang van de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannie. Tijdens de controle van een vrachtwagen uit Nederland vond de Britse douane vijf weekendtassen met daarin een kilo MDMA en ruim 90 kilo aan versnijdingsmiddelen voor harddrugs. De tassen waren verstopt tussen pallets met kunstmest.

De chauffeur van de vrachtwagen was een 29-jarige man uit Nederland. Hij is aangehouden en zit momenteel vast in Groot-Brittannie, in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak.

Bij doorzoeking van de woning en een bedrijfspand van de verdachte uit Nieuwleusen heeft de politie maandag beslag gelegd op twee gaspistolen en een revolver met 12 patronen. Deze man wordt er ook van verdacht dat hij in 2012 heeft geprobeerd om 10 kilo cocaine verstopt in een kruiwagen naar Groot-Brittannie te smokkelen.

De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Zwolle. Die heeft hen voor 14 dagen in bewaring gesteld.