maandag, 20. januari 2014 - 15:07 Update: 03-07-2014 0:44

Lot personeel Siebel Juweliers nog onduidelijk

Foto van sieraden goud diamant | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Ook maandag zijn alle 36 winkels en de webshop van Siebel Juweliers nog gesloten. Het is nog steeds onduidelijk wat er precies aan de hand is en hoe lang het gaat duren voor er meer duidelijkheid is.

Juweliersketen Siebel maakte afgelopen vrijdag bekend gemaakt dat alle 36 winkels per direct zijn gesloten. Aan de hand van de beschikbare informatie, kan FNV Bondgenoten niet uitsluiten dat Siebel op een faillissement afkoerst. Siebel kan deze aanname vooralsnog echter niet bevestigen.

Mededeling op de webste van Siebel
Medewerkers van Siebel zijn donderdagavond gebeld met de mededeling dat alle filialen vanaf vrijdag gesloten zijn. Op de website van Siebel is in de loop van vrijdagmiddag de volgende een verklaring geplaatst. ' Mededeling namens de directie van Siebel BV. Per direct zijn alle 36 winkels en de webshop van Siebel Juweliers gesloten. We beraden ons vanuit de directie over de toekomst en zodra er informatie is, zullen wij onze medewerkers en klanten informeren', aldus de verklaring.

Sommige werknemers zijn vrijdagochtend bijeen geweest op het hoofdkantoor van Siebel voor nadere informatie.

Nog geen duidelijkheid voor werknemers
De juweliersketen kan of wil een eventueel surseance van betaling of faillissement in dit stadium niet bevestigen. FNV Bondgenoten hoopt dat het bedrijf op korte termijn meer duidelijkheid zal verschaffen, zodat werknemers weten waar ze aan toe zijn. De bond informeert de leden werkzaam bij Siebel vandaag per post over de situatie bij Siebel.

Over Siebel
Siebel heeft 36 winkels in Nederland en ongeveer 250 werknemers. Medio vorig jaar fuseerde Siebel met groothandel Aurum. Het hoofdkantoor van Siebel zit sindsdien in Zaandam. Daarvoor zat het hoofdkantoor in Den Haag.