vrijdag, 25. juli 2014 - 12:39 Update: 25-07-2014 15:15

Man overleeft aanrijding met trein, machinist heeft niets in de gaten

Foto van rails spoor koperleiding | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tricht/Geldermalsen

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een 25-jarige inwoner van Dordrecht, die naast het spoor liep, een aanrijding met een passerende trein overleefd. Dit meldt de politie vrijdag.

‘De man raakte wel gewond maar was goed aanspreekbaar’, aldus de politie. Het ongeval vond plaats op de Oude Hoevenseweg in Tricht nabij de spoorwegovergang. Het slachtoffer was samen met een vriend eveneens 25 jaar oud en afkomstig uit Geldermalsen, komen lopen vanuit Culemborg. 

Het slachtoffer ging naast de rails lopen. De vriend had voor de parallelweg gekozen die naast het spoor ligt en merkte ineens dat hij zijn vriend niet meer zag. Toen hij bij het spoor ging kijken trof hij zijn vriend aan met verwondingen aan armen en benen. 

Hij belde direct 112. Toen de agenten ter plaatse kwamen was het ambulancepersoneel al met het slachtoffer bezig. Deze was goed aanspreekbaar. Hij werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. De machinist heeft er waarschijnlijk niets van gemerkt maar kon wel worden achterhaald.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):