zaterdag, 13. december 2014 - 9:17 Update: 14-12-2014 16:20

Mens: naam op dodenlijst is zwaar gechargeerd

Vastgoedhandelaar Harry Mens op dodenlijst
Foto: Archief FBF
Lisse

Vastgoedhandelaar Harry Mens uit Lisse heeft zondag in zijn eigen programma Business Class gereageerd op het nieuws dat hij op een dodenlijst zou staan. Hij noemde de kop in de Telegraaf echter 'zwaar gechargeerd'.

Det Telegraaf opende zaterdag met grote letters:'Harry Mens op lijst killers'. Mens zou volgens de krant vrijdag door de nationale politie op de hoogte zijn gesteld na een concrete tip die is binnengekomen op telefoonlijn Meld Misdaad Anoniem. De politie neemt de tip zeer serieus en heeft diverse beveiligingsmaatregelen genomen.

Harry Mens nam zelf contact met de krant op om zijn verhaal te doen. Hij zegt: 'Iedereen ziet me straks met persoonsbeveiligers lopen, dus dan kan ik het beter zelf naar buiten brengen', aldus de vastgoedhandelaar. Mens zei zondag in zijn tv-programma Business Class dat 'hij niet wordt bedreigd, geen vijanden heeft en niks heeft te vrezen'. Mens zei verder dat in het algemeen slechts 1% van de dreigementen serieus zijn. Tegen die 1% liet Mens weten:'Laat u mij met rust want ik laat me nooit chanteren, ik zal nooit losgeld betalen'.