dinsdag, 22. april 2014 - 15:10 Update: 03-07-2014 0:37

Mensen eten konijnen, waarom tijgers dan niet?

Foto van konijn | Sxc
Foto: SXC
Nuenen

Het voeren van een konijn aan een tijger in Dierenrijk Nuenen is bij veel bezoekers in het verkeerde keelgat geschoten. Er zouden ouders met huilende kinderen zijn weggelopen.

Brandmanager van Attractieparken Greetje Tops zegt tegenover Nieuws.nl de ophef vreemd te vinden. 'Mensen eten ook konijn, of een kalkoen tijdens Kerst. Waarom mag een tijger dat dan niet?'

Het konijn zou deel uitmaken van een dieet voor de tijger. Daarnaast is volgens Tops het voederen van de tijger educatief voor de bezoekers. 

Tops: 'Dit is de natuur. Dat het een konijn was met Pasen was toeval, het had ook een kip geweest kunnen zijn. Aangezien het druk was in het dierenrijk, was het een goed moment om het voederkonijn aan de tijger te voeren.'

Tevens zouden medewerkers van het Dierenrijk geen geschockeerde ouders of kinderen hebben gezien. 'De bezoekers hebben zelfs gevraagd naar het voedermoment van de tijger. Tijdens het voederen informeert een medewerker van het Dierenrijk de bezoekers over de tijger en zijn eetgewoontes. We doen dit uit educatief oogpunt,' aldus Tops. 

Provincie:
Tag(s):