woensdag, 30. juli 2014 - 18:48 Update: 31-07-2014 10:16

NFI:in plastic verpakte drenkeling Markkanaal is misdrijf

Drenkeling Markkanaal vermoord
Foto: fbf
Teteringen / Breda

Vandaag, woensdag 30 juli 2014, is in het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag sectie verricht op het stoffelijk overschot dat maandagmiddag 28 juli 2014 werd aangetroffen in het Markkanaal ter hoogte van de Hartelweg.

Het gaat om een volwassen man. Zijn identiteit is nog niet bekend. Uit de sectie is gebleken dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht. Een duikteam van de politie heeft vandaag nabij de vindplaats gezocht naar sporen.

Melding
Maandagmiddag 28 juli 2014 meldde een schipper rond 15.00 uur dat in het water van het Markkanaal nabij de Terheijdense brug aan de kant van Teteringen / Breda mogelijk een verpakt stoffelijk overschot dreef. 'Het 'pakket' werd naar de kant gebracht en door brandweerlieden uit het water gehaald. Een eerste scan van medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek wees uit dat het inderdaad een overleden persoon betrof. Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd met 20 rechercheurs. In de omgeving van de vindplaats werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.

Getuigen oproep
Langs het Markkanaal loopt een populaire fietsroute die Breda met Oosterhout verbindt. Het rechercheteam vraagt aan mensen die in de afgelopen weken mogelijk daar iets gezien hebben, wat achteraf te maken zou kunnen hebben met dit misdrijf

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):