maandag, 27. oktober 2014 - 11:03 Update: 27-10-2014 11:45

Politie stopt onderzoek naar bedreigingen richting gezin Lienden

Politie stopt onderzoek naar bedreigingen richting gezin Lienden
Foto: fbf
Lienden

De politie heeft het onderzoek naar de bedreigingen richting een man in Lienden afgerond. De man deed in augustus aangifte van bedreiging. Er zou een kogel door zijn brievenbus zijn gegooid. Later verschenen er in verschillende media berichten dat de man vaker zou zijn bedreigd en slachtoffer was van vernielingen.

De politie heeft meermalen buurtonderzoek gedaan. Ook is er extra toezicht gehouden rond de woning van de man. Daaruit zijn geen nieuwe feiten naar voren gekomen.  Na zijn uitingen in de media over eerdere bedreigingen en vernielingen is de man uitgenodigd om ook hier aangifte van te doen. Daar heeft hij geen gehoor aan gegeven, waardoor verder onderzoek volgens de politie niet mogelijk is. Ook het onderzoek naar het kogeltje heeft niet geleid tot concrete aanwijzingen. Daarom wordt het onderzoek nu afgerond, aldus de politie. 

Eerder heeft de man, van het Islamitische gezin, een gesprek met de burgemeester gehad. Het gesprek leverde volgens de man geen oplossing voor het bedreigde gezin.  

Provincie:
Blik op 112: