zaterdag, 26. april 2014 - 12:11 Update: 03-07-2014 0:37

Prinsesjes grootste verrassing op eerste Koningsdag

Foto van Willem-Alexander, Maxima en prinsesjes in Amstelveen | NOS
Foto: NOS
Foto van koningin Maxima | FBF
Foto: fbf
Foto van prinses Beatrix in Amstelveen | FBF
Foto: fbf
Amstelveen

Geheel als verrassing hebben de drie dochters van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich in Amstelveen direct na aankomst van het Koninklijk gezelschap bij hun ouders gevoegd.

De RVD heeft zaterdag laten weten dat zij een deel van de route in Amstelveen mee zullen lopen.

Het stond oorspronkelijk niet in de planning dat Prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane er bij zouden zijn maar volgens de NOS heeft koning Willem-Alexander eerst even afgewacht of dat het toch mogelijk was en blijkbaar bleek daar in Amstelveen wel gelegenheid voor te zijn.

Amstelveen
Al om 06.15 uur stonden zaterdagochtend de eerste mensen langs de koningsroute om 's middags een glimp op te kunnen vangen van ons koningspaar. 150 journalisten hebben hun pas opgehaald om in de persvakken te kunnen plaatsnemen en de deelnemers zijn hun activiteiten/stands aan het opbouwen. Dat belooft wat! Op zaterdag 26 april ontvangt Amstelveen de Koninklijke familie voor de viering van de eerste Koningsdag. Het wordt een mooie feestdag voor Amstelveen.

Nadat de Koninklijke familie een bezoek heeft gebracht aan de gemeente Graft-De Rijp, ontvangen we hen rond 12.00 uur in het moderne Stadshart van Amstelveen. We nemen het Koninklijke gezelschap op ‘een reis’ door de groene, sportieve en culturele wereld van Amstelveen met een internationale dimensie. De deelnemers op de route starten al om 11.00 uur. Na afloop van het koninklijk bezoek gaat het feest op het Stadsplein door, met muzikale optredens op het podium voor de bibliotheek.