maandag, 25. augustus 2014 - 12:31 Update: 25-08-2014 14:41

Rusland:deze week tweede hulpkonvooi naar Oekraïne

Rusland wil deze week tweede hulpkonvooi naar Oekraïne sturen
Foto: Archief FBF
Moskou

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft maandag laten weten dat Rusland deze week nog een nieuw hulpkonvooi naar Oekraïne stuurt.

Het is nog onduidelijk wanneer het konvooi precies vertrekt. Dit melden verschillende media maandag. Lavrov: 'De humanitaire situatie wordt steeds slechter. We willen afspraken maken over het sturen van een tweede konvooi langs dezelfde route in de komende dagen.' Lavrov riep Oekraïne en het Rode Kruis op om mee te werken aan een nieuw hulpkonvooi.

Vorige week stuurde Rusland zonder toestemming van Kiev ook al een hulpkonvooi naar het oosten van Oekraïne. Oekraïne en de westerse landen waren woedend over het hulpkonvooi, maar Oekraïne deed niets om het tegen te houden. Zaterdag keerden de vrachtwagens terug naar Rusland.

Ondertussen zijn pro-Russche rebellen in het oosten van Oekraïne een tegenoffensief gestart. Ze willen het regeringsleger terugdringen. In de buurt van de Oekraïense stad Novoazovsk, op zo’n tien kilometer van de Russische grens, zouden gevechten aan de gang zijn tussen grenswachten en separatistische rebellen.

Categorie:
Tag(s):