vrijdag, 21. november 2014 - 17:52 Update: 21-11-2014 21:37

Taakstraf van 120 uur na fataal verkeersongeval met drie doden

Vader doodgereden peuter (2) gooit stoel naar rechter vanwege taakstraf 120 uur
Foto: Archief EHF
Roermond

De vader, van het 2-jarige meisje dat in mei 2013 samen met haar opa (67) en oma (64) werd doodgereden, heeft vrijdag in de rechtbank in Roermond een stoel naar de rechter gegooid nadat deze de verdachte Poolse bestuurder een taakstraf van 120 uur had opgelegd.

Het OM had 15 maanden celstraf geëist tegen de Poolse bestuurder. De rechter besliste echter anders en legde een taakstraf op van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van één jaar met een proeftijd van twee jaar. ‘Ons leven is kapot, maar hij kan gewoon verder’, liet de moeder van het omgekomen meisje na het incident weten.

De rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs voorhanden is dat de Poolse bestuurder is gaan slingeren door te hard rijden. Wel acht de rechtbank bewezen dat de Poolse bestuurder zijn auto niet voortdurend onder controle heeft gehouden en is gaan slingeren. Vervolgens kwam hij over de middenstreep en maakte daarbij een stuurcorrectie waarbij hij door de berm en beukenhaag op het fietspad terechtkwam en de drie slachtoffers doodreed.

Beelden L1:

Provincie:
Tag(s):