dinsdag, 16. september 2014 - 20:54 Update: 16-09-2014 20:56

Uitvak voorlopig nog leeg bij Klassieker

Uitvak voorlopig nog leeg bij Klassieker
Foto: Feyenoord/Ajax
Amsterdam/Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Uitsupporters zijn voorlopig nog niet welkom bij de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam hebben dit dinsdag besloten.

Na de vernielingen tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle besloot Ajax de komende drie seizoenen geen supporters mee te nemen naar de Rotterdamse Kuip. Maandag is na overleg met de clubs, de KNVB en de supportersverenigingen besloten dat Feyenoord dezelfde maatregelen neemt, zo meldt het Algemeen Dagblad.

"Het verbod op uit-publiek kan korter of langer dan drie jaar duren, maar in ieder geval geldt het dit seizoen", aldus een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. In 2009 besloten de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam na rellen en spreekkoren geen uitsupporters meer toe te laten bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Het verbod leek zijn langste tijd te hebben gehad tot het tijdens de bekerfinale helemaal misging in sommige vakken met Ajax-supporters. 

"De betrokken partijen zijn gezamenlijk van mening dat de tijd nog niet rijp is voor het beëindigen van de regeling van vijf jaar", zo valt te lezen in een verklaring. De eerste Klassieker staat zondag op het programma, maar in Rotterdam blijft het uitvak dus leeg. Op zondag 25 januari 2015 ontvangt Ajax de aartsrivaal in de eigen Arena, maar ook dan zal het gastenvak leeg zijn. 

Categorie:
Provincie: