vrijdag, 3. januari 2014 - 13:44 Update: 03-07-2014 0:45

Verdachte Van Beukering: Ik wilde iemand helpen

foto van hennepkwekerij | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Arnhem

(Elfvoetbal) Jhonny van Beukering is in het bezit van meerdere huizen in de regio Arnhem en één daarvan werd tijdelijk verhuurd aan een vriend. Begin december 2013 werd daar een grote wietkwekerij gevonden.

600 plantjes
Het zou gaan om zeshonderd wietplantjes. Dat bevestigen politie en het Openbaar Ministerie aan De Gelderlander. "Op dit moment loopt er een onderzoek", vertelde een woordvoerder.

De Arnhemse club Vitesse wil niet reageren. Daar zou de ex-prof binnenkort beginnen aan een stage bij de jeugdopleiding.

"Ik had als eigenaar van dat pand beter moeten controleren. Als ik dit wist, had ik natuurlijk wel ingegrepen. Maar je kunt toch ook niet alles in de gaten houden. Nu ben ik als verdachte aangewezen, terwijl ik vooral iemand wilde helpen die in geldnood zat."

"Blijkbaar is mijn naam interessant om zo'n verhaal direct in de media te gooien. Het is wel heel makkelijk direct naar iemand te wijzen. Voor je het weet, ben je al veroordeeld. Ik weet nu niet wat er verder gaat gebeuren. Misschien moet ik een keer voorkomen", laat de oud-speler van Vitesse weten in gesprek met Omroep Gelderland.