donderdag, 27. november 2014 - 15:45 Update: 28-11-2014 9:11

Woningen Gouda weer vrijgegeven na aantreffen gevaarlijke stoffen

Woningen in Gouda ontruimd voor gevaarlijke stof
Foto: Archief EHF
Gouda

De politie heeft donderdagavond in Gouda rond 20.50 uur de woningen aan de Pluutwerf en omgeving weer vrijgegeven. 'Zo’n 50 woningen werden donderdagmorgen uit voorzorg ontruimd nadat er in een woning aan chemische stoffen werden aangetroffen', meldt de politie donderdagavond.

De politie had informatie over de mogelijke aanwezigheid van de stoffen in de woning. Tijdens een doorzoeking in de woning werden chemische stoffen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor het maken van explosieven.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd door de politie ingeseind voor verder onderzoek in de woning. Na de vondst werden de woningen rondom de betreffende woning uit voorzorg ontruimd en werd het gebied afgezet. Bewoners werden opgevangen in sporthal de Mammoet.

De EOD heeft tot in de vooravond onderzoek gedaan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft daarna de stoffen afgevoerd en zal verder onderzoek doen naar de hoeveelheid en soort van de stoffen. De politie wacht deze resultaten af en heeft nog geen aanhoudingen verricht.