dinsdag, 2. juni 2015 - 16:40 Update: 02-06-2015 16:41

Verdachten mensenhandel aangehouden in Hongarije

Verdachten mensenhandel aangehouden in Hongarije
Den Haag

In een internationaal gecoördineerde actie van de Koninklijke Marechaussee en de Hongaarse politie zijn vandaag in het noorden van Hongarije drie mannen aangehouden die worden verdacht van het uitbuiten van vrouwen in de raamprostitutie in de Geleenstraat en de Doubletstraat in Den Haag.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie heeft voor de drie een Europees arrestatiebevel uitgegeven. De verdachten, een vader en zoon van 52 en 37 en een man van 28 jaar, worden naar verwachting binnenkort overgebracht naar Nederland.

Rechercheurs van de marechaussee zochten vanmorgen op vier adressen in De Haag in onder meer de Geleenstraat naar bewijzen voor de mensenhandel. Over de misstanden in de seksinrichtingen is door de marechaussee een bestuurlijke rapportage uitgebracht aan de gemeente Den Haag. Op basis daarvan heeft burgemeester Van Aartsen met spoed twee grote raamprostitutiepanden in de Geleenstraat gesloten. Het Regionaal Informatie en Expertisecentrum Den Haag (RIEC) zorgt voor een sluitende bestuurlijke en fiscale aanpak van de mensenhandelaren en hun lokale handlangers.

Onderzoek

Het onderzoek naar de mensenhandel begon in 2014 met de aangifte van een Hongaarse vrouw tegen de vader en zoon vanwege mensenhandel. De jonge vrouw verklaarde dat zij onder dwang in de prostitutie had moeten werken. Zij zou drie jaar in de prostitutie hebben gewerkt en nooit haar eigen verdiensten hebben mogen houden. Per dag moest ze 600 tot 700 euro verdienen.

Wanneer ze niet wilde werken omdat ze ziek was werd ze uitgescholden, bedreigd en kreeg ze klappen. Mocht ze niet genoeg verdienen dan zou ze in zee worden gegooid. De mensenhandelaren zouden de opbrengsten van vele tienduizenden tot meer dan honderdduizend euro uit de gedwongen prostitutie hebben uitgegeven aan marihuana, cocaïne, parfum, sieraden, auto’s, kostbare paarden en huizen in Hongarije.

 

Categorie:
Provincie: