woensdag, 24. juni 2015 - 13:08 Update: 25-06-2015 20:33

Slim condoom wordt geel bij herpes en blauw bij syfilis

Nieuw condoom verandert van kleur bij contact met soa's
Foto: SXC
Essex/Engeland

Drie Britse tieners hebben een condoom ontwikkeld dat van kleur verandert als het in contact komt met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's).

De buitenste laag van het condoom licht groen op als er chlamydia in het spel is, bij herpes kleurt het geel, bij syfilis blauw en paars zou duiden op HPV. Dit melden verschillende media woensdag.

Voor de uitvinding van de 'S.T. EYE', zoals de nieuwe condoom officieel heet, wonnen de jongens de TeenTechAward, een bezoek aan Buckingham Palace en een geldbedrag van 1500 euro. De jongens zijn alledrie in de leeftijd van 13 en 14 jaar en leerling van de Isaac Newton Acadamy in Essex

De jongen willen het voorbehoedmiddel, dat nu nog in de ontwikkelingsfase zit, uiteindelijk ooit op de markt brengen. De jongens in de media: 'We willen graag dat mensen zich bewuster worden van het gevaar van soa's en zich sneller laten behandelen. Dit condoom scheelt weer een tripje naar de dokter en wachten op uitslagen.'

Een besmetting gebeurt vaak ongemerkt, omdat het soms enige tijd duurt voordat symptomen opduiken of omdat symptomen bij sommige mensen helemaal achterwege blijven (terwijl ze de ziektekiemen wel in zich blijven dragen).

Categorie:
Tag(s):