maandag, 27. juli 2015 - 18:06 Update: 27-07-2015 18:07

Andersen niet, Fischer wel in CL-selectie Ajax

Andersen niet, Fischer wel in CL-selectie Ajax
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Lucas Andersen ontbreekt in de CL-selectie van Ajax voor de wedstrijd tegen Rapid Wien van aankomende woensdag.

Ook de talenten Mauro Savastano (18), Donny van de Beek (18) en Vaclav Cerny (17) overleefden de laatste schifting niet.

De nieuwelingen John Heitinga, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Amin Younes en Yaya Sanogo zijn allen opgenomen in de wedstrijdselectie. Ook Viktor Fischer is van de partij. De Deense aanvaller was een twijfelgeval, maar is toch opgenomen in de wedstrijdselectie door trainer Frank de Boer. Verdediger Mike van der Hoorn ontbreekt vanwege een schorsing.

Opvallendste afwezige is de Deen Lucas Andersen. Eind vorig jaar verlengde de 20-jarige Deen zijn contract bij Ajax, maar aan het begin van dit seizoen lijkt hij buiten de boot te vallen. De concurrentie op het middenveld is moordend met Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Daley Sinkgraven, Richedly Bazoer en Thulani Serero. Ook een talent als Donny van de Beek rammelt aan de poort, getuige zijn inschrijving voor de Champions League. Trainer Frank de Boer gaf recent aan zijn middenvelders te willen terugdringen tot vijf man. 

Groepsfase

Aanstaande woensdag is de heenwedstrijd in Oostenrijk, volgende week dinsdag is de return in de Amsterdam Arena. Indien Ajax de Oostenrijkers van zich af weet te schudden, is het nog niet zeker van deelname aan het hoofdtoernooi. Er volgt midden augustus dan eerst nog een tweeluik met een zwaardere opponent. Als Ajax ook die tegenstander verslaat, neemt het samen met landskampioen PSV deel aan de groepsfase van het miljoenenbal.

Categorie:
Provincie: