dinsdag, 11. augustus 2015 - 10:45 Update: 11-08-2015 22:44

Vijftal opgepakt voor mishandeling 19-jarige op Ameland

Foto van mishandeling
Foto: Archief FBF.nl
Ameland

De politie heeft maandag vijf jongemannen aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen personen. De vijf waren in de nacht van zaterdag op zondag betrokken bij de mishandeling van een 19-jarige inwoner van Twijzelerheide.

Het slachtoffer liep door de mishandeling meerdere breuken in zijn kaken op. Hij moest dan ook worden geopereerd in het ziekenhuis.

In de nacht van zaterdag op zondag fietste het 19-jarige slachtoffer samen met een vriend over de Strandweg in Buren. Nabij de kruising stond een groep van zo’n tien jongeren. Vanuit deze groep werd gescholden. Beide fietsers vroegen naar de aanleiding en daarop werden ze aangevallen door een deel van de groep. Het 19-jarige slachtoffer werd geslagen en geschopt en raakte daardoor gewond. De jongeman uit Twijzelerheide werd per ambulance naar een huisarts op het eiland gebracht. Zijn vriend liep geen letsel op. Daar werd duidelijk dat medische hulp in een ziekenhuis op de vaste wal noodzakelijk was.

Onderzoek

De politie deed zondag en maandag onderzoek naar deze zware mishandeling. Daarbij werd onder andere gesproken met getuigen en betrokkenen. Uiteindelijk resulteerde dit maandagmiddag in de aanhouding van een 21-jarige inwoner van Stiens, een 22-jarige inwoner van Veendam, een 20-jarige inwoner van Oostzaan en twee inwoners van Zwolle van 18 jaar. De vijf werden naar het cellencomplex van het politiebureau in Leeuwarden gebracht. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):