donderdag, 13. augustus 2015 - 22:31 Update: 14-08-2015 8:38

Veel overlast door zware regenbuien in het zuidwesten van Nederland

Veel overlast door zware regenbuien in het zuidwesten van Nederland
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Vanaf de tweede helft van de avond veroorzaakt een buienfront overlast voor het verkeer in Zuidwest-Nederland. De eerste meldingen van harde wind, stevige regen en onweer kwamen vanuit Zeeland, in de loop van de avond trekt het buienfront over Zuid-Holland noordwaarts. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) donderdagavond.

Vanaf de omgeving van Roosendaal werd gemeld dat sneller rijden dan 30 km/u niet mogelijk was vanwege de grote hoeveelheid regen. Diezelfde regen zorgde er voor dat een viaduct op het Kleipolderplein vol water liep, zodat de A20 richting Gouda moest worden afgesloten.

De A44 werd ook afgesloten, op de rijbaan van de richting Den Haag vielen omgewaaide bomen. Het verkeer moet vanaf Burgerveen omrijden via de A4 en A12.

In Bergen op Zoom is sprake van noodweer. Volgens de brandweer krijgt de meldkamer veel meldingen van wateroverlast. En even voor 22.00 uur had de politie in Rotterdam al tientallen meldingen binnengekregen van over onder meer blikseminslag, vallende bomen en ongevallen. De A20 is bij Rotterdam inmiddels helemaal dicht ter hoogte van knooppunt Kleinpoldeplein, zo melden verschillende media donderdagavond. De zware buien in het zuiden en zuidwesten gaan gepaard met hagel, onweer en zware windstoten.

Hoewel het KNMI code geel heeft afgegeven voor heel Nederland, lijkt het er op dat vooral de westelijke helft last heeft van de weersoverlast.

Provincie: