dinsdag, 8. september 2015 - 15:40 Update: 08-09-2015 18:28

'Lerares door moeder mishandeld'

'Lerares door moeder mishandeld'
Foto: Archief EHF
Ouderkerk aan de Amstel

Voor de ogen van leerlingen is vorige week donderdag een lerares van basisschool van de Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel mishandeld door een moeder. Volgens het Parool zit de lerares momenteel hevig geschrokken en met verwondingen thuis.

De leerlingen van groep vijf waren op die dag op schoolreisje naar het themapark Archeon. Een moeder zegt dat een leerling zich zo misdroeg dat de ouders werd gevraagd het kind op te komen halen. Dit werd door de vader van het kind gedaan.

Eenmaal terug op school kwam de moeder van het kind verhaal halen bij de leerkracht. De vrouw liep op de lerares af en mishandelde haar. Volgens een ooggetuige kwam een vader tussen beide. 'Ik heb gehoord dat de juf nu een behoorlijke kale plek op haar hoofd heeft en een verwonding aan haar wang.'

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de moeder is aangehouden en verdacht wordt van zware mishandeling. Tevens heeft zij een contactverbod van drie maanden opgelegd gekregen. De moeder mag wel op school komen, maar mag niet in contact komen met de lerares. De directeur van de school wil niet meer zeggen dan dat er naar een ‘passende oplossing’ gezocht wordt.