woensdag, 9. september 2015 - 11:45

FNV: ambulances na evacuatie VU MC opnieuw in actie

FNV: ambulances na evacuatie VU MC opnieuw in actie
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Ruim 100 ambulancemedewerkers zijn gisteren en vannacht druk geweest om zo’n 400 patiënten van het VU MC snel en veilig over te brengen naar andere ziekenhuizen. Het actiecomité had hiervoor de acties in de regio Amsterdam tijdelijk opgeschort.

Nu de grootschalige evacuatie succesvol is volbracht, gaan de acties vanaf vanochtend weer gewoon door. Dit betekent dat deze en volgende week weer werkonderbrekingen zullen plaatsvinden. Ambulances rukken tijdens werkonderbrekingen alleen uit in spoedgevallen.

Vanaf volgende week wordt de frequentie van de werkonderbrekingen opgevoerd. Herhaalde werkonderbrekingen staan voor volgende week gepland in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Noord-Holland noord, Zuid-Holland, Zuid-Kennemerland en Noordoost-Gelderland.

‘Gisteren heeft het ambulancepersoneel bij VU MC opnieuw laten zien dat ze dag en nacht klaarstaan als ergens hulp moet worden verleend’ zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘

‘Daarom is het extra triest dat ze al 8 maanden zonder cao zitten en al 3 maanden stiptheidsacties voeren. Voor hun zware en verantwoordelijke werk vragen ze een fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid. Dat werkgevers dit niet weten te waarderen, is eigenlijk heel triest en onaanvaardbaar!’

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):