maandag, 14. september 2015 - 8:51 Update: 14-09-2015 11:07

Grootste hart- en vaatcentrum moet toestroom patiënten sneller gaan verwerken

Philips en Catharina Ziekenhuis
Foto: Catharina Ziekenhuis
Eindhoven

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en het Catharina Ziekenhuis hebben vandaag, maandag 14 september, een overeenkomst getekend voor de medische technologie van het nieuwe hart- en vaatcentrum, dat het ziekenhuis momenteel bouwt en dat medio 2016 open gaat.

Het Catharina Ziekenhuis krijgt hiermee toegang tot de nieuwste technologieën voor de beeldgestuurde behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten. Door de nieuwe samenwerking met Philips versterkt het Catharina Ziekenhuis zijn toonaangevende positie als topspecialistisch referentie- en behandelcentrum voor deze patiëntengroep.

Jaarlijks worden duizenden mensen doorverwezen naar het Hart- en vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis en dit aantal neemt snel toe. Het Catharina Ziekenhuis breidt daarom uit en bouwt een groot nieuw centrum waar al zijn behandelactiviteiten worden geconcentreerd en een geïntegreerde zorg kan worden geboden voor de diagnose en behandeling van hart- en vaatpatiënten. Het centrum wil daarbij gepersonaliseerde behandelingen kunnen bieden, snelle toegangstijden, een hoge kwaliteit, kosteneffectiviteit en een grote patiënttevredenheid.