woensdag, 23. september 2015 - 14:37 Update: 23-09-2015 22:44

Toch celstraf voor dodelijk ongeval

Toch celstraf in hoger beroep voor Pool na doodrijden opa, oma en kleinkind
Foto: Archief EHF
Den Bosch

In hoger beroep heeft het Gerechtshof Den Bosch woensdagmiddag de 33-jarige Pool, die op zondag 19 mei een 2-jarig meisje uit Heesch en haar opa (67) en oma (64) doodreed, veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de periode van 4 jaar. Dit meldt het gerechtshof woensdagmiddag.

'Zeer onvoorzichtig gereden'

Het hof veroordeelt de verdachte - anders dan de rechtbank eerder deed  - tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 maanden en een rijontzegging voor de duur van 4 jaar ter zake van overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994, terwijl het een ongeval betreft waardoor een ander wordt gedood, meermalen gepleegd. Anders dan de rechtbank vindt het hof dat vast is komen te staan dat de man zeer onvoorzichtig heeft gereden. 

Bij het ongeval in Meijel zondagochtend 19 mei 2013  kwamen een 67-jarige man en 64-jarige vrouw uit Meijel en 2-jarig meisje uit Heesch om het leven. Het betreft een opa en oma en hun kleindochter. 

De bestuurder van de personenauto, een destijds 32-jarige man uit Polen, raakte zelf niet gewond. De blaastest die kort na het incident bij de verdachte werd afgenomen was negatief, er werd geen alcohol geconstateerd. 

Taakstraf 120 uur

De rechtbank Limburg oordeelde in november 2014 dat niet bewezen kon worden dat het ongeval aan de schuld van de man te wijten was. Wel vond de rechtbank dat de man een gevaar op de weg had veroorzaakt. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur.