woensdag, 30. september 2015 - 10:23 Update: 30-09-2015 21:59

'Amerikaanse vrouw (47) zingt 'Amazing Grace' tijdens dodelijke injectie'

Amerikaanse staat Georgia executeert eerste vrouw in 70 jaar
Jackson

Ondanks heel veel protest en ondanks pleidooi van de paus heeft de Amerikaanse staat Georgia woensdagochtend de doodstraf uitgevoerd van een 47-jarige vrouw.

In een gevangenis in Jackson stierf Kelly Gissendaner door een dodelijke injectie. De Amerikaanse zuidelijke staat Georgia heeft voor het eerst in 70 jaar een vrouw geëxecuteerd. Dit melden verschillende media woensdag.

Veel mensen onder wie de paus hebben tot het laatst toe  geprobeerd om de executie te voorkomen. Paus Fransciscus is een fervent tegenstander van de doodstraf en benadrukte dit nog toen hij onlangs het Amerikaanse Congres toesprak. Maar het hooggerechtshof bepaalde dat Gissendaner de dodelijke injectie mocht krijgen. Volgens de rechter had de vrouw opdracht gegeven om haar man te vermoorden. De moordenaar heeft levenslang gekregen.

Gissendaner is de 16e vrouw die ter dood gebracht is sinds Amerika de doodstraf in 1976 herinvoerde. Kelly Gissendaner werd ter dood veroordeeld omdat ze haar minnaar had aangezet tot het vermoorden van haar echtgenoot. Ze werd in 1997 veroordeeld.

De vrouw kreeg woensdag om 00.21 uur lokale tijd de dodelijke injectie. Volgens getuigen zong ze ‘Amazing Grace’ terwijl ze langzaam het bewustzijn verloor. Tijdens de executie stonden demonstranten buiten de gevangenispoort. Onder hen was ook de dochter van Kelly Gissendaner..

Categorie:
Tag(s):