vrijdag, 30. oktober 2015 - 10:52 Update: 30-10-2015 18:54

'Slachtoffer (19) schietpartij Amsterdam is verdachte Tjeukermeermoord'

19-jarige gewond na schietincident in Amsterdam
Foto: archief
Amsterdam

Een 19-jarige jongeman is donderdagavond rond 00.10 uur beschoten in de Marga Klompélaan in Amsterdam. Dit meldt de politie vrijdag.

'Het slachtoffer, een bekende van ons, is naar een ziekenhuis overgebracht en daar behandeld. Hij heeft vannacht het ziekenhuis mogen verlaten en heeft op een politiebureau aangifte gedaan', aldus de politie.

Het slachtoffer was net bij een woning aangekomen en werd beschoten met een vuurwapen. Hij raakte daarbij gewond. De schutter ging er via het Freule Wittewaalpad rennend vandoor. Kort na het schieten werd bij parkeerplaatsen aan het Suze Groenewegplantsoen een brandende personenauto aangetroffen.

Die is in beslag genomen om vast te stellen of die gebruikt is bij dit ernstige incident. Forensisch specialisten hebben uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Rechercheurs van District West hebben de zaak in onderzoek.

'Verdachte Tjeukermeermoord'

Volgens AT5 zou het om Semih K. gaan die verdachte is in zaak rond de zogenaamde 'Tjeukermeermoord'. waarbij het verbrande lichaam van de 35-jarige Omar Kourrich in 2013 in Friesland bij het Tjeukemeer werd gevonden.

Provincie:
Blik op 112: