dinsdag, 10. november 2015 - 10:47

1 op de 10 automobilisten ziet slecht

1 op de 10 automobilisten ziet slecht
Foto: fbf
Amsterdam

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN) blijkt dat 1 op de 10 automobilisten niet optimaal ziet. Deze automobilisten kunnen niet goed zien omdat zij überhaupt nog geen bril/contactlenzen dragen of een bril/contactlenzen met een onjuiste sterkte.

2,4% van de onderzochte automobilisten heeft zelfs zo’n slecht gezichtsvermogen dat zij volgens de normen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) niet rijgeschikt zijn en dus geen auto mogen besturen. Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de uitkomsten van onderzoek uit 2011 waaruit ook bleek dat 1 op de 10 automobilisten niet optimaal ziet.

Het onderzoek uit 2015 is uitgevoerd onder 1206 automobilisten. Zij hebben tussen 20 augustus en 11 september hun ogen laten controleren in het mobiele oogmeetstation bij het tankstation in Woudenberg of bij één van de Pearle winkels.

Rob Stomphorst, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland: ”De uitkomst van het onderzoek is schrikbarend. Goed zien in het verkeer is van essentieel belang. Het is de verantwoordelijkheid van iedere automobilist om goed te kunnen zien. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen die in de auto stapt, zijn of haar ogen regelmatig laat controleren”.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):