woensdag, 18. november 2015 - 12:29 Update: 18-11-2015 18:16

Doorgedraaide ex-militair met PTSS dreigde met opblazen woning

Ex-militair met PTSS dreigde woning op te blazen Maastricht
Foto: MV
Maastricht

Een verwarde man die dreigde zijn woning aan de Cramer van Brienenstraat in Maastricht te laten ontploffen, is woensdagmorgen rond 08.00 uur in zijn woning aangehouden. Dit meldt de politie woensdag.

De man, een ex-militair, lijdt aan het PTSS  (Posttraumatische stress-stoornis) en had in het verleden al eerder aangegeven zichzelf iets aan te willen doen. In de nacht van dinsdag op woensdag gaf hij aan de gaskraan in zijn woning open te draaien met als doel een explosie te veroorzaken. Politie, brandweer en GGD gingen op de situatie af, waarbij door de politie een onderhandelaar werd ingezet. Vanwege de gevaarzetting werd besloten om in totaal 17 woningen in de directe omgeving te ontruimen. Enkele tientallen bewoners werden opgevangen in een gemeenschapshuis in de buurt.

Geen gas

De aanhouding van de man werd verricht door leden van een arrestatieteam. Daarbij werd geconstateerd dat er geen gas in de woning hing. Na zijn aanhouding werd de man medisch gecontroleerd waarna hij naar het cellencomplex in het politiebureau werd gebracht. Er is geen enkele sprake geweest van enige vorm van terroristische dreiging. De geëvacueerde buurtbewoners zijn bijgesproken over de afloop en konden vervolgens naar hun woning terugkeren.

Provincie:
Blik op 112: