dinsdag, 27. januari 2015 - 17:59 Update: 27-01-2015 20:01

Demonstranten Malieveld richting Binnenhof door politie tegengehouden

Aanhoudingen bij manifestatie op het Malieveld
Foto: Archief EHF
Den Haag

Bij een manifestatie van 'Break the System' op het Malieveld hield de politie dinsdagmiddag in totaal dertien personen aan. Tegen alle afspraken in wilden groepen demonstranten lopend de binnenstad in trekken, in de richting van het Binnenhof.

 De politie wist dit te voorkomen door hen tegen te houden. Zes personen werden aangehouden omdat zij vervolgens geen gehoor gaven aan de vordering om terug te gaan naar het Malieveld. Twee personen werden aangehouden voor opruiing, vier personen voor belediging en één omdat hij zich niet kon legitimeren.

Na het herhaaldelijk niet nakomen van de afspraken om op het Malieveld te blijven, werd de manifestatie rond 14.00 uur op last van de Burgemeester ontbonden. "Iedereen is welkom om in Den Haag te demonstreren, maar je moet je dan wel aan de afspraken houden", aldus de Haagse burgemeester. Alle overgebleven demonstranten werden verzocht te vertrekken. Dit verliep relatief rustig. Wel controleerde de politie na afloop nog enkele personen op het Binnenhof; dit om te voorkomen dat daar alsnog een 'spontane' demonstratie zou ontstaan.