vrijdag, 16. januari 2015 - 16:48 Update: 16-01-2015 17:07

Drie tieners opgepakt na dreigen met aanslag op school Roosendaal

Drie tieners opgepakt na dreigen met aanslag op school Roosendaal
Foto: Archief EHF
Roosendaal

De politie heeft donderdag drie jongeren aangehouden nadat er ’s morgens op de meldkamer van de politie een ernstige telefonische bedreiging was binnengekomen over een aanslag op het Zoomvliet College. Dit meldt de politie vrijdag.

Rond 09.15 uur kwam er via 112 een bedreiging binnen met een aanslag op het Zoomvliet College. Politie en justitie stelden onmiddellijk een opsporingsonderzoek in naar de melding. Vrij snel kwam een 18-jarige jongen in beeld die omstreeks 13.00 uur is aangehouden. 's Middags is nog een 15-jarige jongen aangehouden en diezelfde avond wordt nog een 17-jarige jongen aangehouden. 

Alle verdachten zijn op het politiebureau gehoord over hun aandeel bij de bedreiging richting de school. De jongste verdachte is inmiddels vrijgelaten omdat hij niets met de zaak van doen heeft. De twee oudere jongens zitten dit weekend nog vast. Dat is vandaag besloten door de Rechter-commissaris.

Geen ontruiming
Direct na de melding zijn er diverse politie-eenheden ter plaatse gegaan en deze hebben een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek en na overleg met de directie van de school is besloten de school niet te ontruimen.

Hard aangepakt

Gelet op de recente aanslagen in Frankrijk zijn politie en justitie extra alert als het gaat om dit soort bedreigingen. Er wordt dan onmiddellijk een onderzoek gestart en daar waar mogelijk ook direct opgetreden. Personen die dit soort bedreigingen uiten kunnen erop rekenen dat zij direct op te sporen zijn. De politie heeft hiervoor de beschikking tot zeer geavanceerde opsporingsapparatuur. Ook in de vervolgingsfase staan hen zware strafeisen te wachten.

Provincie:
Blik op 112: