zaterdag, 9. mei 2015 - 10:14 Update: 09-05-2015 14:35

Eerste lichaam vermiste Nederlandse poolreizigers gevonden

IJsvlakte
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Canada

Een bergingsteam heeft in het noorden van Canada het lichaam gevonden van een van de twee vermiste Nederlandse poolreizigers. Het is nog onduidelijk om wie van de twee het gaat, zo meldt de organisatie Cold Facts.

Na het zien van een noodsignaal op 29 april vond de politie van het Canadese Resolute woensdagochtend alleen materiaal van De Roo en Cornelissen. De beide mannen vertrokken op 6 april uit Canada naar de Noordpool om daar het ijsgebied te onderzoeken. Toen ze verdwenen hadden ze een afstand van 400 km afgelegd.

Woensdagochtend om 08.55 (Nederlandse tijd) werd een noodsignaal ontvangen, waarna een helikopter uit de dichtstbijzijnde basis in Resolute op onderzoek is uitgegaan. De helikopterpiloot kon op de doorgegeven locatie niet landen vanwege het instabiele ijs. Op het ijs in het zoekgebied zag de piloot wel de hond en een slee van de Nederlanders. Van de twee mannen was verder geen spoor te bekennen.

 Het reddingsteam van Cold Facts arriveerde vrijdag op de plek waar de spullen van de mannen lagen. Ondanks '' risico’s'' wist het team het stoffelijk overschot van een van de mannen te bergen. Het lichaam van de tweede vermiste man wist het team niet te lokaliseren.

Categorie: