woensdag, 14. januari 2015 - 11:20 Update: 14-01-2015 11:24

Fietsertje (10) zwaar gewond bij ongeval met auto

Fietsertje (10) zwaar gewond bij ongeval met auto
Foto: MV Blik op Nieuws
Vorden

Een 10-jarige jongen uit Vorden is op dinsdag 13 januari op de Beatrixlaan zwaar gewond geraakt bij een ongeval met een auto.

Hij is met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht en zwaar gewond opgenomen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 15.50 uur en melding van een ernstig ongeval tussen een fietsertje en een auto. De politie, een ambulance en een traumahelikopter gingen naar het opgegeven adres. De arts van de traumahelikopter heeft onderweg naar Nijmegen assistentie verleend.

Onder politiebegeleiding
Gezien de ernst van het letsel van het jongetje is hij per ambulance en onder politiebegeleiding met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De automobilist is naar het politiebureau gebracht om een verklaring op te nemen.

eerste onderzoek
Uit een eerste onderzoek door de verkeersongevallendienst is gebleken, dat het jongetje met de fiets op pad was. Hij fietste over de Margrietlaan en wilde de kruising met de Beatrixlaan oversteken. Hierbij heeft het slachtoffer de auto die van rechts kwam over het hoofd gezien. Voor alle betrokkenen wordt slachtofferhulp geregeld.

Provincie:
Blik op 112: