vrijdag, 1. mei 2015 - 8:06 Update: 01-05-2015 20:40

Geen ebola geconstateerd bij patiënt Radboud umc

Mogelijk besmette patiënt met ebola
Foto: RIVM
Nijmegen

De patiënt, die vandaag in het Radboudumc te Nijmegen is beoordeeld vanwege verdenking op ebola, is niet besmet met het virus. 'Dit is bevestigd door de uitslag van de specifieke laboratoriumtest. De op ebola gerichte maatregelen bij de patiënt zijn opgeheven', meldt het RIVM vrijdagmiddag.

De patiënt werd donderdag opgenomen in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Hier werd de patiënt onderzocht en werd er besloten om de patiënt naar een academisch ziekenhuis te brengen omdat deze verschijnselen van mogelijke ebola had.

Het RIVM bevestigde eerder vrijdag dat er een patiënt was opgenomen waarvan een verdenking van ebola is. Verder wilde men op dat moment niets kwijt. Het Radboud umc gaf eerdere vandaag een verklaring af.

'Op 1 mei 2015 is een patiënt opgenomen in het Radboudumc ter beoordeling van een mogelijke verdenking op ebola. De medische staf, de verpleging en de ondersteunende diensten van het Radboudumc zijn voorbereid op en getraind voor de opvang van patiënten met verdenking op ebola. Tijdens de verpleging van dergelijke patiënten is er voor bezoekers, medewerkers en andere patiënten geen risico op besmetting', aldus de verklaring van het Radboud umc.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):