donderdag, 7. mei 2015 - 13:46 Update: 07-05-2015 13:48

Memphis Depay speelt volgend seizoen bij Manchester United

Memphis Depay speelt volgend seizoen bij Manchester Uniterd

(ELFVoetbal/BlikopNieuws) Memphis Depay speelt vanaf volgend seizoen voor Manchester United. Technisch manager Marcel Brands bevestigde de overstap van de vleugelaanvaller donderdagmiddag op de clubsite van PSV.

Depay (21) deelde donderdagmiddag nog handtekeningen uit na afloop van de training van PSV, maar vanmiddag stapt hij al in het vliegtuig richting Manchester. Om zijn handtekening te zetten onder een meerjarig contract bij Manchester United.

Stroomversnelling

PSV verdient naar verluidt 31 miljoen euro aan de transfer van Depay. Dat bedrag zou bovendien nog op kunnen lopen door bonussen en een doorverkoopclausule. De 15-voudig international zal in Manchester nog een medische keuring ondergaan.

Brands is enthousiast over de deal met Manchester United, ondanks dat PSV de smaakmaker van dit seizoen ziet vertrekken. "We zijn heel erg trots op deze aanstaande transfer, die in een grote stroomversnelling is gekomen", zegt Brands op de clubsite van PSV

Jeugdexponent

"Memphis heeft alle teams van de PSV Jeugdopleiding doorlopen en heeft een belangrijk aandeel gehad in de landstitel van dit jaar", aldus de technisch manager van de kampioen vanNederland. Depay scoorde tot nu toe 21 keer in 28 competitieduels.

"Memphis is een prachtige exponent van onze opleiding en gaat een mooie transfer maken naar een schitterende club in een schitterende competitie. Sportief gezien verliezen we natuurlijk een fantastische speler, die van grote waarde is voor het team. Maar iedereen bijPSV gunt hem deze prachtige stap", besluit Brands.