woensdag, 28. januari 2015 - 17:02 Update: 28-01-2015 22:58

Michael van Praag is Nederlands hoop op het einde van het Blatter-tijdperk

Van Praag wil FIFA transparanter maken
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Michael van Praag is Nederlands hoop op het einde van het Blatter-tijdperk. Mocht de Nederlandse kandidaat zijn Zwitserse concurrent aftroeven, dan staat hem een vierjarige legislatuur te wachten.

Van Praag is vastberaden te leren van zijn grootste concurrent. De 78-jarige Blatter is bezig aan zijn vierde termijn aan het roer van de FIFA en kan er geen genoeg van krijgen. Van Praag heeft een heel ander traject voor ogen, zo onthulde hij woensdag tijdens een persconferentie. Hij ziet zichzelf meer als een tussenpaus, die na vier jaar weer keurig het stokje doorgeeft. "Ik wil maar één termijn dienen, daarna maak ik ruimte voor de nieuwe generatie", liet hij zich ontvallen.

Steun

Om door de FIFA officieel aangemerkt te worden als kandidaat voor het voorzitterschap is de steun van ten minste vijf nationale bonden vereist. Dat bleek geen probleem voor Van Praag, die zich gesteund weet door België, Zweden, Schotland, Roemenië, Faeröer en Nederland.

"Er zijn meer bonden die mij steunen, maar ik hoefde er voor donderdag maar minimaal vijf bij de FIFA in te leveren. De komende maanden ga ik bij veel sleutelfiguren in het internationale voetbal langs. En dan hoop ik zo veel mogelijk mensen van mijn plan te overtuigen."

Kansrijk

Over zijn kansen om concurrenten onder wie Blatter en Luis Figo te verschalken is Van Praag hoopvol gestemd. "Je ziet in de voetballerij ook wel eens dat een kleine club van een heel grote wint."

Categorie:
Provincie: