donderdag, 29. januari 2015 - 11:25

Minister Lilianne Ploumen met handelsmissie naar Noord-Afrika

Den Haag

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) brengt van maandag 2 tot en met donderdag 5 februari een bezoek aan Noord-Afrika. Ze reist samen met een handelsdelegatie van circa achttien bedrijven naar Marokko, Tunesië en Algerije.

De missie is bedoeld om de bilaterale relaties met de Noord-Afrikaanse landen te versterken, om kennis uit te wisselen en om de handel te bevorderen. ‘Veel Nederlandse ondernemers weten niet dat er zo dicht bij Nederland goede kansen zijn in de productiesector. Van kledingfabrikanten tot tomatenkwekers: Noord-Afrika biedt 1001 mogelijkheden’, zegt minister Ploumen.

Ook op gebieden als tuinbouw, water en energie zijn veel investeringsmogelijkheden in Noord-Afrika. ‘Onze bedrijven kunnen in deze regio bovendien de toon zetten met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nederlandse bedrijven die de stap al hebben gezet, hebben hier duizenden mensen in dienst, die onder goede omstandigheden werken en een leefbaar loon verdienen. Dat maakt ons een gewilde partner’, zegt Ploumen.

De reis begint in Marokko, waar de minister de haven van Tanger zal bezoeken. Ook zal ze hier bij een aantal Nederlandse bedrijven langsgaan, waaronder textielfabriek Trojaco. Aan het einde van de middag reist minister Ploumen verder naar Rabat, waar ze een handelsdiner met het lokale en meereizende bedrijfsleven zal bijwonen.

Categorie:
Provincie: