vrijdag, 24. april 2015 - 23:45 Update: 25-04-2015 11:05

Nodige opschudding om veroordeelde pedo in SBS-programma Bonje met de Buren

Amsterdam

In het SBS-programma Bonje met de Buren komt aanstaande zondag een veroordeelde pedofiel voor. Dit zorgt voor de nodige opschudding.

Ouders van de slachtoffers van de veroordeelde pedofiel  'Big Frank' vinden het absurd dat de zender deze man een podium biedt. Dit schrijft Metro vrijdag. Frank B., alias Big Frank' werd in 2010 veroordeeld voor seks met een 15-jarige meisje. En in 2003 werd hij veroordeeld voor een zedenmisdrijf met een destijds 13-jarig meisje. In Bonje met de Buren komt hij naar voren als een goede vriend van één van de families.

In Bonje met de Buren proberen Patty Brard en en Jochem van Gelder burenruzies op te lossen. Zondag start een nieuw seizoen. Dat Frank B. deelneemt aan het programma is volgens de ouders van het programma ongepast en omstreden.

De producent van het programma, Talpa,  laat via een woordvoerder aan de krant weten bij de opnames niet bekend te zijn met het verleden van B. 'Het komt voor ons als een verrassing. Frank staat ook feitelijk los van de ruzie. Hij verleent als vriend van de familie medewerking bij het zoeken naar een oplossing. Frank is veroordeeld pedofiel, maar heeft zijn straf ook uitgezeten. Ik snap dat het pijnlijk is voor gedupeerde families, maar iedereen verdient een tweede kans.'