vrijdag, 6. maart 2015 - 7:51 Update: 06-03-2015 13:49

Plofkrakers slaan met auto op de vlucht over de kop

Vluchtauto over de kop na plofkraak
Foto: MV
Amersfoort

De vermoedelijke daders van een plofkraak op een geldautomaat in Nijkerk zijn vrijdagochtend vroeg gewond geraakt nadat hun vluchtauto crashte in Amersfoort. De slachtoffers, een 26-jarige man uit Almere en een 28-jarige Hagenaar zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Eén verdachte is nog voortvluchtig.

 Rond 04.25 uur werd de geldautomaat van de Rabobank aan de Hoefslag in Nijkerk opgeblazen. Enkele getuigen, die door het kabaal waren gewekt, vertelden de politie dat er een lichtkleurige stationwagen was weggereden. Kort daarop kwam de melding dat er op de Zielhorsterweg in Amersfoort een auto was gecrasht.

Over de kop geslagen

Enkele minuten daarvoor, nadat er omliggende politiekorpsen waren gewaarschuwd en verzocht uit te zien naar een lichtkleurige stationwagen, zagen agenten in Amersfoort een soortgelijke auto met hoge snelheid voorbij komen op de Hogeweg. Toen ze hun auto gedraaid hadden om er achteraan te gaan zagen ze de wagen, een Audi S4, nog net de Zielhorsterweg op rijden. Kort daarop bleek de auto over de kop te zijn geslagen. Van een achtervolging was toen nog geen sprake.

Gasflessen

Agenten zagen bij aankomst een man uit het wrak kruipen en wegrennen. Naar hem is nog vergeefs gezocht. In de Audi bleken twee slachtoffers te liggen van wie een vermoedelijk zwaar gewond. Omdat er allerlei gasflessen in en bij het wrak lagen konden de hulpdiensten hen pas bevrijden nadat de flessen waren veiliggesteld.

De beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand op dit moment is nog niets bekend. De Audi bleek te zijn gestolen. De politie doet onderzoek naar de plofkraak en de toedracht van het ongeval. Bij de plofkraak is overigens niets buitgemaakt, wel is er aanzienlijke schade aan het pand.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):