zaterdag, 18. april 2015 - 11:57 Update: 18-04-2015 12:01

Politie houdt zes personen aan na vechtpartij

Politie houdt zes personen aan na vechtpartij
Foto: Bon
Dedemsvaart

Politieagenten hielden zaterdag zes personen aan na een vechtpartij bij een eetgelegenheid aan de Wisseling in Dedemsvaart.

De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 20 en 21 jaar uit Hoogeveen en een 17-jarige jongen uit de gemeente De Wolden.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij de eetgelegenheid. Toen agenten korte tijd later ter plaatse waren, werd er niet meer gevochten. Wel waren er nog sporen van de vechtpartij zichtbaar. Glazen deuren waren ingeslagen en op straat waren bloedsporen zichtbaar. Volgens omstanders kwamen rond 00.30 uur twee mannen in de eetgelegenheid. Zij gedroegen zich vervelend waarna een aantal aanwezigen de mannen uit de zaak wilde zetten. Hierop ontstond de vechtpartij. De twee mannen dropen vervolgens af. Kort daarna kwamen er opnieuw een aantal mannen bij de eetgelegenheid om verhaal te halen. Daarbij werd volgens getuigen geprobeerd om met een auto in te rijden op een aanwezige. Ook werden daarbij de glazen deuren ingetrapt. De mannen gingen er vervolgens in de auto vandoor.

Omstreeks 1.00 uur zagen surveillierende agenten de betreffende auto rijden in de buurt van Dedemsvaart. Bij Zuidwolde werd de auto van de weg gehaald en werden zes personen aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij het incident.

Provincie:
Blik op 112: