vrijdag, 3. april 2015 - 10:44 Update: 03-04-2015 17:42

ASR noemt meineed beschuldigingen 'volkomen ongegrond'

'Topman ASR verdacht van mijneed'
Utrecht

De topman Jos Baeten van verzekeraar ASR wordt beschuldigd van meineed. Dit meldt het Financieele dagblad.

Voor de rechtbank zou Baeten gelogen hebben in de zaak rond intermediairbedrijf PSL Groep. De vorige eigenaar van het bedrijf beschuldigd ASR ervan dat hij onder druk moest verkopen aan een andere intermediair voor het bedrag van 1 euro.  ASR zou beide bedrijven hebben gefinancierd.

Tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank, waarin Baeten als getuige werd opgeroepen, zei de ASR topman de zaak niet te kennen. Lindhout, de vorige eigenaar van het bedrijf zegt bewijzen te hebben dat Baeten gelogen heeft over de kwestie. Baeten zou een uur durend gesprek hebben gevoerd over de zaak. E-mails van zijn secretaresse bevestigen dit verhaal volgens het FD.

Reactie ASR

ASR heeft vrijdagmiddag in een reactie laten weten dat de beschuldigingen van meineed ongegrond zijn. 'ASR heeft kennis genomen van het artikel in het FD van vanochtend en de aangifte die is gepubliceerd op de website van het FD. De in de aangifte geuite beschuldigingen zijn volkomen ongegrond. ASR onderneemt juridische stappen tegen de indiener van de aangifte', aldus de reactie van ASR.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):